Therapieën

Therapieën

Therapieën bij jouw persoonlijke situatie

Er zijn meerdere manieren om aan je vitaliteit en gezondheid te werken. Dat kan onder andere door te kijken naar voeding, beweging, ontspanning en inzicht in leefstijl en bepaalde gedragspatronen. Soms raak je uit balans door een blessure, stress, ziekte of een situatie. We kijken graag samen met jou wat juist jij nodig hebt om te herstellen. Zo kun je de balans weer terugvinden en vandaaruit meer rust, bewegingsruimte en energie in je leven ervaren.

In onderstaand overzicht kun je zien waarvoor je bij ons terecht kunt. Naast onze eigen zorgverleners, hebben wij ook een aantal zorgverleners in ons pand die zelfstandig werken. Het plannen van een afspraak loopt dan via de zorgverlener zelf. Bij iedere behandelmethode staat vermeld hoe en met wie u contact kunt opnemen.

YIN therapie

YIN Therapie

De YIN therapeut zoekt samen met jou naar de oorzaak onder de klacht. Iets wat binnen in jou leeft dat om aandacht vraagt. Uw klacht als bron, het lichaam als kompas richting meer rust en ruimte. Je lichaam vertelt je een verhaal. De kunst is het te leren verstaan, ernaar te luisteren en uiteindelijk ook naar te handelen. Samen gaan we op zoek naar dat wat- vaak onbewust- blijft knagen. Je leert te voelen wat er werkelijk speelt op de diepere lagen, zodat je weer in contact kunt komen met jezelf.

Dat betekent dat niet alleen ieder traject, maar ook iedere sessie anders kan zijn. De individuele begeleiding worden inzichten ingezet vanuit de YIN yoga, orthomoleculaire geneeskunde, functionele osteopathie, shiatsu en cranio- sacraal therapie. Yin staat hierbij voor Your Inner Nature, terug naar jouw innerlijke natuur.

Orthomoleculair

Orthomoleculaire therapie

Bij een gezond leven, hoort gezonde voeding. Maar is nu gezond? Omdat ieder mens anders is, is ook passende voeding voor iedereen anders. Voedingsstoffen, of het gebrek eraan, kunnen een belangrijke rol spelen bij diverse aandoeningen en ziektebeelden als obesitas, hart- en vaatziekten, ouderdomskwalen en kanker. De orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op het herstellen en stimuleren van het eigen herstellend vermogen. We proberen dit te bereiken door samen met jou te kijken naar wat heb jij nodig aan voedingsstoffen, vitamines en mineralen, via voeding, eventuele supplementen, maar ook in leefstijl.

Daarbij kijken we naar jouw klachten en de onderliggende disbalans in jouw lichaam, waar de klachten door zijn ontstaan. Bij de ortho moleculaire therapie kunnen ook inzichten uit de YIN therapie ingezet worden voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Epi genetisch plan

DNA Onderzoek

Het DNA is de blauwdruk van een ieder lichaam. Dus de kennis over deze blauwdruk kan veel voordelen met zich mee brengen. Er wordt gebruik gemaakt van een DNA kit van iGene, en aanvullende SNIP’s. Hierdoor krijgen we een extra zicht op methylering, detoxificaties, oxidatieve stress, Ontstekingsgevoeligheid, Oestrogenen, neurotransmitters en vitamines. 

Naast het DNA onderzoek zal het nog toegelicht worden hoe de informatie uit te lezen, en wat dit voor jou betekent