Therapieën

Therapieën

Therapieën bij jouw persoonlijke situatie

Er zijn meerdere manieren om aan je vitaliteit en gezondheid te werken. Dat kan onder andere door te kijken naar voeding, beweging, ontspanning en inzicht in leefstijl en bepaalde gedragspatronen. Soms raak je uit balans door een blessure, stress, ziekte of een situatie. We kijken graag samen met jou wat juist jij nodig hebt om te herstellen. Zo kun je de balans weer terugvinden en vandaaruit meer rust, bewegingsruimte en energie in je leven ervaren.

In onderstaand overzicht kun je zien waarvoor je bij ons terecht kunt. Naast onze eigen zorgverleners, hebben wij ook een aantal zorgverleners in ons pand die zelfstandig werken. Het plannen van een afspraak loopt dan via de zorgverlener zelf. Bij iedere behandelmethode staat vermeld hoe en met wie u contact kunt opnemen.

Fysiotherapie

Fysio in de sportschool

Fysiotherapie is niet alleen het losmaken van gewrichten en spieren door een fysiotherapeut. Om het bewegingsapparaat ook los te houden, bijvoorbeeld bij rugklachten of na een operatie, kan het raadzaam zijn om onder begeleiding te bewegen en te trainen. Dit doen we of in onze eigen oefenzaal, of bij Sportcentrum Omnia in Sneek.

Voor informatie belt u tussen 8.30 en 12.30 uur met: 0515-558888, of neem contact met ons op via de contactpagina.

Fysiotherapie

Het menselijk bewegingsapparaat

De fysiotherapeut behandelt klachten aan het menselijke bewegingsapparaat, individueel of in een groep. De oefentherapeut Cesar kijkt vooral naar: hoe beweeg je en neem je een voor jouw lichaam passende houding aan.

De behandeling van de fysiotherapeut kan verschillende doelen hebben. Bijvoorbeeld het verbeteren en het op gang houden van het bewegen, en het voorkomen van nieuwe klachten. Soms zal de therapeut ook patiënten begeleiden om met een beperking te leren leven en hem helpen om weer aan het werk te kunnen. De laatste jaren gaat ook veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol in het voorkomen van ziekten en klachten, door met u te kijken naar: wat heeft u nodig, wat past juist bij u.

Bij New Health Centre wordt gewerkt vanuit een holistische mens visie. De mens is immers een geheel. Zo kan een klacht aan de rug, te maken hebben met een enkel die bijvoorbeeld vastzit. Daarbij is de mens niet los te zien van zijn of haar omgeving, dus er wordt niet alleen gekeken naar de oorzaak onder de klacht, maar ook naar de en diens situatie en omgeving.

Door onze holistische kijk en de samenwerking tussen onze zeven therapeuten, ontstaat een zo’n compleet mogelijk beeld en kan het behandelplan nauwkeurig op ieder individu worden afgestemd en wordt er optimaal gewerkt aan herstel en mobiliteit.

YIN therapie

YIN Therapie

De YIN therapeut zoekt samen met jou naar de oorzaak onder de klacht. Iets wat binnen in jou leeft dat om aandacht vraagt. Uw klacht als bron, het lichaam als kompas richting meer rust en ruimte. Je lichaam vertelt je een verhaal. De kunst is het te leren verstaan, ernaar te luisteren en uiteindelijk ook naar te handelen. Samen gaan we op zoek naar dat wat- vaak onbewust- blijft knagen. Je leert te voelen wat er werkelijk speelt op de diepere lagen, zodat je weer in contact kunt komen met jezelf.

Dat betekent dat niet alleen ieder traject, maar ook iedere sessie anders kan zijn. De individuele begeleiding worden inzichten ingezet vanuit de YIN yoga, orthomoleculaire geneeskunde, functionele osteopathie, shiatsu en cranio- sacraal therapie. Yin staat hierbij voor Your Inner Nature, terug naar jouw innerlijke natuur.

Orthomoleculair

Orthomoleculaire therapie

Bij een gezond leven, hoort gezonde voeding. Maar is nu gezond? Omdat ieder mens anders is, is ook passende voeding voor iedereen anders. Voedingsstoffen, of het gebrek eraan, kunnen een belangrijke rol spelen bij diverse aandoeningen en ziektebeelden als obesitas, hart- en vaatziekten, ouderdomskwalen en kanker. De orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op het herstellen en stimuleren van het eigen herstellend vermogen. We proberen dit te bereiken door samen met jou te kijken naar wat heb jij nodig aan voedingsstoffen, vitamines en mineralen, via voeding, eventuele supplementen, maar ook in leefstijl.

Daarbij kijken we naar jouw klachten en de onderliggende disbalans in jouw lichaam, waar de klachten door zijn ontstaan. Bij de ortho moleculaire therapie kunnen ook inzichten uit de YIN therapie ingezet worden voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Ademcoaching

Adem jij of haal jij adem?

Je kunt een tijdje zonder eten en drinken, maar slechts een paar minuten zonder adem. De ademstroom gaat het leven door. Iedereen ademt en als alles goed gaat, gaat het vanzelf. En hoewel het vanzelf gaat, zegt juist die stroom van adem heel veel over hoe jij in elkaar zit en je leven leidt.

Soms iets sneller, soms wat langzamer. In je adempatroon vind je veel patronen die je ook terugziet in je leven. Met adem coaching kijk je juist naar deze patronen. Een gesprek met feedback van de ademcoach geeft niet alleen inzicht, maar ook een vertrekpunt voor ruimte voor verandering waar nodig.

Samen kijken we naar en oefenen we een voor jou optimale ademhaling. Zo kun je je eigen patronen herkennen, waar nodig loslaten en een zo ruim en moeiteloos mogelijk adempatroon beleven. Adem is immers leven.

Dit kan zeer helpend zijn bij (langdurige) situaties van stress en angst. Ademcoaching kan ook ondersteunend zijn bij herstel van en operatie of blessure, als ademen bijvoorbeeld minder makkelijk gaat na lang in bed liggen, of een pijnlijk gebied in de romp.

Familie- systeem

Familie- en systeemopstellingen

Bij familie- of system opstellingen begeleidt de therapeut jou in het zichtbaar maken van de onderliggende dynamiek van een systeem als bijvoorbeeld een gezin, een familie of een organisatie. Dit kan individueel op verschillende manieren, maar ook middels een groepsopstelling.

Deze vorm van begeleiden is zeer effectief bij relatieproblemen, slaapproblemen, onzekerheid, angst en verschillende fysieke klachten.

De visie die hierachter zit, is die van Bert Hellinger en Frans Rupert: iedereen binnen een bepaald systeem, ontwikkelt bepaald gedrag op basis van de plek die je inneemt binnen een systeem. Als dit systeem verstoord is geraakt, is er geen evenwicht meer en zullen er zich klachten openbaren. Middels familie- system opstellingen krijg je inzicht in jouw gedragspatronen die ontstaan zijn vanuit jouw specifieke plek dei je hebt ingenomen binnen jouw systeem. De plek en de bijbehorende patronen hebben jou gemaakt tot wie je bent en gemaakt dat je kwaliteiten hebt ontwikkeld maar ook bepaalde dingen lastig vindt.

Inzicht is het begin van verandering, welke kan leiden tot de uiteindelijke balans en vrijheid in je leven. Het is mogelijk om een individuele afspraak te maken en we hebben regelmatig groepsopstellingen waar je je voor kunt aanmelden. Houd daarvoor onze nieuwsbrief (link aanmelden) en agenda goed in de gaten.

Dieet

Bent u in balans?

Vraagt u zich ook vaker af of uw eten wel in balans is? Wat is nu eigenlijk gezond? Wordt u ook onzeker van alle hypes en onderzoeken rondom voeding?

U kunt bij ons uw voeding laten berekenen om te weten of u voldoende vitaminen, mineralen en vezels binnenkrijgt, of misschien wel net te veel van zaken als zout, vetten of suiker. Zo kan het zijn dat u bijvoorbeeld een hoog cholesterol heeft of recent te horen heeft gekregen dat u diabetes heeft, wat kunt u dan beter wel nemen of laten staan, onze diëtisten weten raad. Ook voor vragen over afvallen of bij het komen op een voor u juist gewicht.

Voeding bij zwangerschap, tijdens herstel van ziekte, een voedsel allergie- of tolerantie, bij diabetes of andere voedingsgerelateerde aandoeningen, maar wanneer u zich zorgen maakt over de voeding van uw kind kunt u bij ons terecht.

Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u zich richten tot Anneke Boersma van Dieetstyle . Dat kan op verschillende locaties in Friesland, zo ook bij het New Health Centre op het Kleinzand te Sneek: anneke@dieetstyle.nl of 06- 11034007

Onze partners

Al het andere moois onder ons dak