Ons team

Ons team

Therapeuten

Natasja van der Loo- Hamstra

Eigenaresse, docent, opleider
Specialisatie: YIN-therapie, coaching, familie- systeem opstellingen

Sinds 1 januari 2021 heb ik deze prachtige praktijk over mogen nemen van Emrik Suichies.YIN yoga kwam in 2016 via in mijn leven en bracht mij, na de hatha yoga vijf jaar eerder, een geheel nieuwe kijk op ziek zijn, gezondheid en vooral op mijzelf en het leven. Vanaf dat moment leef ik YIN als Your Inner Nature met hart en ziel. Het was daarom een logische stap om naast YIN docente ook YIN therapeut te worden en dit in een groter geheel te delen via een praktijk en opleidingsinsituut Bivag.

YIN staat voor mij voor verbinding. Verbinding met mijn (jouw) hart. Daarnaast is YIN voor mij verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. Niet alleen voor de mooie, maar juist ook voor de pijnlijke en verdrietige kanten. Kijken naar jezelf, mijn gedrag en binnenwereld is een proces wat mijn hele leven door zal gaan, met altijd weer de nodige relativering en humor. Steeds een stukje dichterbij. De ruimte en de zachtheid die voorvloeien uit het ongemak durven beleven, hebben mij zo enorm verrijkt dat het voor mij een manier van leven is geworden. Ik ken in mijn leven een lange tijd van ziek zijn, maar sinds tien jaar en zeker dankzij de YIN, heb ik geen ziekenhuis meer van binnen gezien en gebruik ik geen enkele medicatie meer. Het stemt mij dankbaar, iedere dag opnieuw. YIN, in combinatie met coaching en familie- systeem opstellingen, zijn voor mij een passende vorm van begeleiden en opleiden van mensen die bereid zijn naar binnen te kijken en te veranderen.

Je bent van harte welkom in onze praktijk.

Rixt Wolters

Natuurgeneeskundig- en fysiotherapeut
Specialisatie: YIN- en orthomoleculaire therapie

Ik ben Rixt Wolters en sinds 2019 ben ik verbonden als natuurgeneeskundig therapeut aan het New Health Centre.
12 jaar lang heb ik als (sport)fysiotherapeut in een particuliere praktijk gewerkt. Daar combineerde ik al langer een holistische visie, functionele osteopathie en YIN yoga in mijn behandelingen van cliënten.

In 2017 werd ik ‘plotseling’ ziek en kwam ik in de medische molen terecht. Het vertrouwen in mijn lichaam was ik even kwijt. Het reguliere systeem draaide op volle toeren en ik werd erin meegezogen. Ik merkte dat ik de regie kwijtraakte. Ik wilde weer vat krijgen op mijn lijf en was vastberaden om hier zelf mee aan de slag te gaan. Ik wilde graag weten wat ik zelf kon gaan doen om dit hele proces te ondersteunen. Toen ik met deze vraag bij mijn medische specialisten kwam, kreeg ik hierop geen bevredigend antwoord. Ik kon het ze ook niet kwalijk nemen want hiervoor zijn ze ook niet opgeleid.

Mijn zoektocht naar de verdieping in mijn ‘ziek-zijn’ en de mogelijkheid om de regie weer in handen te nemen, leidde mij naar de YIN Therapie. Ik kwam terug bij de essentie en kwam onder ogen waar de pijn zat. Ik leerde de signalen herkennen die al veel langer aanwezig waren, maar niet gezien, gehoord en gevoeld en daarom ‘ziekmakend’ werden.
Dit hele “gezondheidsproces” deed mij inzien dat de fysiotherapie niet meer mijn pad was. Ik ben mij verder gaan verdiepen in de YIN Therapie, orthomoleculaire therapie en energetische leer omdat ik het zoveel meer mensen gun dit stuk van zichzelf te gaan beleven. Dit doe ik niet alleen in het begeleiden van mensen maar ook door het geven van opleidingen bij Bivag.
In de YIN Therapie maak ik o.a. gebruik van YIN Yoga, functionele osteopathie, orthomoleculaire therapie en (leefstijl)coaching.
Samen met jou zet ik datgene in wat op dat moment voor jouw proces nodig is.
Ben jij er klaar voor om de regie weer in eigen handen te nemen? Dan ontmoet ik je graag!

Tealinda Hoogeboom

Natuurgeneeskundig therapeut
Specialisatie: YIN-therapie, orthomoleculaire therapie, darm therapie
Ik ben Tealinda, YIN-therapeut in dit prachtige centrum. Nadat ik in 2000 ben gaan werken als fysiotherapeut, waarbij ik altijd een holistische visie heb gehad, ben ik mij langzaam gaan toeleggen op de YIN-therapie.

Jaren geleden ben ik begonnen met de functionele osteopathie en ik heb later de volledige YIN-therapie opleiding afgerond en ook de opleiding tot orthomoleculaire therapeut. Als fysieke klachten langdurig zijn, steeds terugkeren en soms onbegrepen worden, dan ga ik graag samen met de cliënt op zoek naar het verhaal erachter. Zoekend naar de verbinding met lichaam, geest en emotie.

Ik zie je graag.

Anouk Tepperik

Natuurgeneeskundig therapeut en YIN-yogadocent
Specialisatie: YIN-therapie

Soms gebeuren er dingen die je leven op z’n kop zetten, dingen die de grond onder je voeten laat wegzakken waardoor je fysiek, mentaal en soms zelfs emotioneel de balans verliest.
Ga je door op oude voet, of knaagt en borrelt iets in jou, waarvan je nog niet zo goed weet wat het precies is?

Mijn naam is Anouk Tepperik, en sinds september 2021 werkzaam binnen het NHC als Yin Therapeut. Jaren werkte ik als kinderverpleegkundige in het ziekenhuis, tot ik kennis maakte met de YIN en vorig jaar het roer omgooide.

Gedurende mijn eigen proces gaf mijn lichaam mij voldoende signalen waar ik naar mocht luisteren, maar ik wist niet hoe. YIN leerde mij dat bepaalde blokkades niet altijd opgelost konden worden vanuit mijn hoofd. Jouw lichaam die je vaak veel verteld, maar wanneer jij er geen contact mee maakt, kunnen er allerlei klachten ontstaan. Wanneer je deze klachten dan ook nog blijft negeren, kan het zelfs zo zijn dat je ziek wordt. Je gaat vervolgens naar de dokter, krijgt een pilletje en leeft weer verder zoals je deed. Wederom niet luisterend en voelend naar wat jouw lichaam je wilt vertellen. En dan ontwikkelt zich misschien wil een volgende klacht… totdat jij niet meer verder kunt. En dan…. 

Binnen de Yin Therapie ga ik samen met jou op zoek naar dat wat -vaak onbewust- blijft knagen. Even het gaspedaal los te laten, misschien zelfs wel even op de rem te trappen en even stil te gaan staan. Stil te staan zodat je langzaam weer de verbinding gaat voelen met je lichaam en daarmee ook de verbinding met jezelf. 

 

Durf jij deze eerste stap te zetten? Graag loop ik samen met jou dit “nieuwe” pad, waarin we samen op zoek gaan daar datgene jou echt blij maakt en je weer grip krijgt over jouw lichaam, over jouw leven.

Martijn van der Werf

Oefentherapeut Cesar, natuurgeneeskundig therapeut
Specialisatie: Nek- en schouderklachten, YIN-therapie, NES-scan

Na in mijn jeugd veel aan turnen en later fierljeppen gedaan te hebben, ben ik erachter gekomen hoe flexibel en machtig mooi een lichaam kan functioneren. Hoe goed je met regelmatige oefening de coördinatie en controle van bewegen kan perfectioneren.  

Ik heb ook mogen ervaren waar de fysieke grenzen liggen. Helaas kreeg ik een blijvende blessure en heb ik met veel pijn in het hart afscheid te moeten nemen van het mooie fierljeppen. Na een paar jaar minder intensief sporten, merkte ik wel dat het lichaam wat klachten begon te geven, met name in de onderrug. Mede door een compensatie van mijn blijvende knieblessure, had mijn rug het moeilijk zich aan te passen in het nieuwe bewegen. Ik had een trainingsschema in de sportschool en werd regelmatig behandeld door mijn collega’s. Daardoor leken de rugklachten onder controle, maar deze waren nooit echt over.  

Totdat de Yin-yoga op mijn pad kwam. Hierin heb ik leren beleven van het signaal van mijn onderrug. Niet zozeer wat het signaal was, maar meer dat het lichaam signaal mocht geven. Best lastig als therapeut, want je bent geoefend in het analyseren van klachten en signalen, en nu moest ik alleen beleven! Na iets meer dan een half jaar regelmatig yogahoudingen innemen viel uiteindelijk het kwartje. Ik hoefde niet bang te zijn voor het (pijn)signaal. Pijn staat niet altijd gelijk aan schade, daarnaast kun je pijn ook gaan definiëren als een gevoel (bijvoorbeeld: trekkend, zeurend, beurse plek).

Doordat ik zelf heel goed weet wat knie- en rugklachten zijn, kan ik mij inmiddels goed voorstellen wat iemand doormaakt met dezelfde soort klachten. Iets wat (pijn)klachten geeft, heeft het lichaam altijd de neiging dit te beschermen. Bescherming door verhouden, vastzetten of kortweg niet meer willen of kunnen bewegen. Niet meer bewegen geeft stijfheid, waardoor het lichaam als het ware wat stugger wordt in het weefsel. Met behulp van functionele osteopathie, oefentherapie en de beleving vanuit de Yin-yoga kan er weer zachtheid gecreëerd worden in de delen van het lichaam waar zich jouw klachten bevinden. 

Wat heeft jou lichaam nodig om weer lekker zichzelf te worden…..? 

Martijn van der Windt

Natuurgeneeskundig therapeut
Specialisatie:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum fringilla placerat mi vel luctus. Vestibulum sagittis nec dui vel congue. Suspendisse sed lectus magna. Vestibulum et suscipit risus, id pharetra augue. Ut nec ornare erat. Aenean efficitur efficitur tortor, vel sollicitudin lacus accumsan ultricies. Nulla quis nisi quis libero molestie vulputate nec in nisi. Suspendisse luctus est eros, tincidunt rutrum urna ultricies sed. Praesent turpis enim, volutpat eu tellus vitae, scelerisque sagittis nisi. Aenean placerat erat vel eros tempor porta. Nullam at erat sit amet velit elementum iaculis. Aenean tempor euismod gravida. Vivamus gravida tortor quis nunc molestie interdum.

Suspendisse vitae lorem eu diam malesuada dictum. Phasellus sollicitudin quis augue non gravida. Vivamus eget elit est. Proin ullamcorper ut sem nec tempus. Aenean eget dignissim mauris. Suspendisse faucibus libero ex, eget hendrerit libero ullamcorper id. Vestibulum turpis velit, tincidunt vitae semper vitae, porttitor nec justo.

Donec vitae convallis elit. Nulla facilisi. Aenean eu arcu vitae ex venenatis scelerisque. Aenean volutpat mauris eu augue elementum, sed pretium arcu scelerisque. Donec lacinia felis non eros dapibus tincidunt. Praesent eu augue ac orci rhoncus pellentesque. Duis hendrerit felis id lectus accumsan venenatis. Nam ultrices ultricies purus, a blandit justo dapibus sit amet. Aliquam aliquet, massa ac fermentum scelerisque, leo felis cursus eros, ac elementum erat turpis nec ante. Quisque aliquam odio ut hendrerit euismod.

Sed pellentesque ullamcorper sapien a lobortis. Nunc eget finibus sem, at eleifend risus. Suspendisse quis fringilla felis. Ut cursus ante et facilisis gravida. Nunc blandit scelerisque nulla vel volutpat. Quisque magna eros, maximus at mi eget, facilisis vehicula nibh. Etiam pulvinar ex et velit venenatis vulputate. Donec non nunc quis justo semper bibendum at at arcu.

Opleiding tot yoga-docent

BIVAG is een opleidingsinstituut dat scholingen verzorgt voor yogadocenten enerzijds en zorgprofessionals, therapeuten en coaches anderzijds.

Onze scholingen hebben YIN Yoga als basis met daarnaast invalshoeken uit de westerse en oosterse geneeskunst, haptonomie, kwantumgeneeskunde, orthomoleculaire therapie, lichaamswerk etc. Zodat je jouw cursist of cliënt optimaal kunt ondersteunen. Onze scholingen zijn KNTO geaccrediteerde HBO+ praktijk opleidingen.

Nhc Blog

Blijf op de hoogte

Lees de nieuwste ontwikkelingen bij Yin Breukelen in de blog artikelen van onze docenten.