Ons team

Tealinda Hoogeboom

Natuurgeneeskundig therapeut

Specialisatie: YIN-therapie, Orthomoleculaire therapie

Ik ben Tealinda, YIN-therapeut in dit prachtige centrum. Nadat ik in 2000 ben gaan werken als fysiotherapeut, waarbij ik altijd een holistische visie heb gehad, ben ik mij langzaam gaan toeleggen op de YIN-therapie. 

Jaren geleden ben ik begonnen  met de functionele osteopathie en ik heb later de volledige YIN-therapie opleiding afgerond en ook de opleiding tot orthomoleculaire therapeut. 
Als fysieke klachten langdurig zijn, steeds terugkeren en soms onbegrepen worden, dan ga ik graag samen met de cliënt op zoek naar het verhaal erachter. Zoekend naar de verbinding met lichaam, geest en emotie. 
 
Ik zie je graag.
 
 

Anouk Tepperik

Natuurgeneeskundig therapeut en Yin Yogadocent

Specialisatie: YIN-therapie

Soms gebeuren er dingen die je leven op z’n kop zetten, dingen die de grond onder je voeten laat wegzakken waardoor je fysiek, mentaal en soms zelfs emotioneel de balans verliest.
Ga je door op oude voet, of knaagt en borrelt iets in jou, waarvan je nog niet zo goed weet wat het precies is?

Mijn naam is Anouk Tepperik, en sinds september 2021 werkzaam binnen het NHC als Yin Therapeut. Jaren werkte ik als kinderverpleegkundige in het ziekenhuis, tot ik kennis maakte met de YIN en vorig jaar het roer omgooide.

Gedurende mijn eigen proces gaf mijn lichaam mij voldoende signalen waar ik naar mocht luisteren, maar ik wist niet hoe. YIN leerde mij dat bepaalde blokkades niet altijd opgelost konden worden vanuit mijn hoofd. Jouw lichaam die je vaak veel verteld, maar wanneer jij er geen contact mee maakt, kunnen er allerlei klachten ontstaan. Wanneer je deze klachten dan ook nog blijft negeren, kan het zelfs zo zijn dat je ziek wordt. Je gaat vervolgens naar de dokter, krijgt een pilletje en leeft weer verder zoals je deed. Wederom niet luisterend en voelend naar wat jouw lichaam je wilt vertellen. En dan ontwikkelt zich misschien wil een volgende klacht… totdat jij niet meer verder kunt. En dan…. 

Binnen de Yin Therapie ga ik samen met jou op zoek naar dat wat -vaak onbewust- blijft knagen. Even het gaspedaal los te laten, misschien zelfs wel even op de rem te trappen en even stil te gaan staan. Stil te staan zodat je langzaam weer de verbinding gaat voelen met je lichaam en daarmee ook de verbinding met jezelf. 

 

Durf jij deze eerste stap te zetten? Graag loop ik samen met jou dit “nieuwe” pad, waarin we samen op zoek gaan daar datgene jou echt blij maakt en je weer grip krijgt over jouw lichaam, over jouw leven.

Voor meer informatie over mij/wat ik doe, zie mijn persoonlijke website; www.anouktepperik.nl 

Martijn van der Werf

Oefentherapeut Cesar, natuurgeneeskundig therapeut

Specialisatie: Zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten, NES-scan, Yin Yoga-docent

Na in mijn jeugd veel aan turnen en later fierljeppen gedaan te hebben, ben ik erachter gekomen hoe flexibel en machtig mooi een lichaam kan functioneren. Hoe goed je met regelmatige oefening de coördinatie en controle van bewegen kan perfectioneren.  

Ik heb ook mogen ervaren waar de fysieke grenzen liggen. Helaas kreeg ik een blijvende blessure en heb ik met veel pijn in het hart afscheid te moeten nemen van het mooie fierljeppen. Na een paar jaar minder intensief sporten, merkte ik wel dat het lichaam wat klachten begon te geven, met name in de onderrug. Mede door een compensatie van mijn blijvende knieblessure, had mijn rug het moeilijk zich aan te passen in het nieuwe bewegen. Ik had een trainingsschema in de sportschool en werd regelmatig behandeld door mijn collega’s. Daardoor leken de rugklachten onder controle, maar deze waren nooit echt over.  

Totdat de Yin-yoga op mijn pad kwam. Hierin heb ik leren beleven van het signaal van mijn onderrug. Niet zozeer wat het signaal was, maar meer dat het lichaam signaal mocht geven. Best lastig als therapeut, want je bent geoefend in het analyseren van klachten en signalen, en nu moest ik alleen beleven! Na iets meer dan een half jaar regelmatig yogahoudingen innemen viel uiteindelijk het kwartje. Ik hoefde niet bang te zijn voor het (pijn)signaal. Pijn staat niet altijd gelijk aan schade, daarnaast kun je pijn ook gaan definiëren als een gevoel (bijvoorbeeld: trekkend, zeurend, beurse plek).

Doordat ik zelf heel goed weet wat knie- en rugklachten zijn, kan ik mij inmiddels goed voorstellen wat iemand doormaakt met dezelfde soort klachten. Iets wat (pijn)klachten geeft, heeft het lichaam altijd de neiging dit te beschermen. Bescherming door verhouden, vastzetten of kortweg niet meer willen of kunnen bewegen. Niet meer bewegen geeft stijfheid, waardoor het lichaam als het ware wat stugger wordt in het weefsel. Met behulp van functionele osteopathie, oefentherapie en de beleving vanuit de Yin-yoga kan er weer zachtheid gecreëerd worden in de delen van het lichaam waar zich jouw klachten bevinden. 

Wat heeft jou lichaam nodig om weer lekker zichzelf te worden…..? 

Ellen van Wijnen

Fysiotherapeut

Verder kijkend dan de klacht alleen.

In mijn behandelkamer staat aandacht voor jou centraal in een veilige, vertrouwde en warme omgeving. Samen met jou wil ik kijken waar je klachten vandaan komen.

Ons lichaam beweegt in zijn geheel waarbij alles met elkaar in verbinding staat. Beweegt er ergens een gewricht niet optimaal, dan kan het lichaam dat niet altijd goed compenseren. Zo kunnen in de loop van de tijd pijnklachten ontstaan. Deze pijnklachten kunnen ook ergens anders ontstaan in het lichaam dan de eigenlijke oorzaak. Als je enkel bijvoorbeeld vast zit, dan kun je rugpijn krijgen. 

Voor mij als therapeut een mooi en uitdagend pad om samen te bewandelen op zoek naar balans. Hierbij gebruik ik verschillende behandelmethodes passend bij jou als cliënt. Bij de functionele osteopathie gebruiken we zachte handelingen om gewrichten weer optimaal met elkaar te kunnen laten samenwerken. Een zachte en prettige behandelmethode waarbij de cliënt vaak gelijk meer bewegingsruimte ervaart. Ook kan het zijn dat je houdingen vanuit de yin yoga van mij krijgt, waarbij je opzoek gaat naar ruimte in het bindweefsel. Tevens kan het nodig zijn om specifieke spiergroepen weer op te trainen in de sportschool omdat deze misschien door de compensatie minder ingezet zijn en een beetje lui zijn geworden. Met gerichte oefentherapie voor thuis of samen in de oefenzaal brengen we het lichaam weer optimaal in balans.

Zie ik je op het Kleinzand om samen met mij te zoeken naar meer balans in het lichaam?

Rixt Wolters

Fysiotherapeut, Natuurgeneeskundig therapeut

Specialisatie: Orthomoleculaire therapie, YIN-therapie