Voor werkgevers

De wereld om ons heen is steeds meer gevuld met angst en onmacht. Vaak ook omdat men niet weet of iemand de virusinfectie nu wel of niet doorgemaakt heeft. Voor iedereen, oudere of jongere, werknemers of werkgevers, is het in deze tijd van essentieel belang dat er weer vertrouwen ontstaat.

In het New Health Centre kunnen we voor bedrijven uit heel Friesland een gecertificeerde POCT test afnemen. Dit is een 10 minuten-antistoffensneltest van het beursgenoteerde bedrijf Biomerica. De sneltest is voor werkgevers en -nemers die graag op willen weten of de verkoudheid of griepklachten die ze hebben gehad, een Covid19 virusinfectie is geweest. De test geeft met nagenoeg 100% zekerheid na 10 minuten aan of er wel of geen IgG globulinen zijn aangemaakt. Een positieve uitslag met IgG is een indicatie dat er immuniteit voor het Covid19 virus in het lichaam is opgebouwd.

Het is uiteraard niet onze intentie om de overheid of de GGD in de wielen te lopen. Immers de GGD bepaalt met een PCR-test of een antigeentest of je momenteel besmet bent met het Covid19-virus. Echter, het RIVM en de bloedbank Sanquin geven aan dat er ondertussen meer dan 1 miljoen Nederlanders zijn die de Covid19 infectie hebben doorgemaakt, zonder dat ze dit weten, en toch immuniteit hebben opgebouwd. Is dat het geval, dan is het risico op een nieuwe infectie een stuk kleiner.

Zorg uit handen

We kunnen dagelijks mensen op ons Integraal gezondheidcentrum op het Kleinzand 151 testen. We ontvangen u in een speciale ruimte waarbij u via de Brouwerssteeg binnen kunt komen en na de test ook weer het pand kunt verlaten. Dit kan alleen op afspraak en uiteraard met in achtneming van de juiste hygiëneregels.

Heeft u meerdere werknemers die u wilt laten testen, dan is ook dat geen probleem. Wij verzorgen graag een snelle planning voor u. Bovendien kunt u naast onze locatie in Sneek, ook terecht bij onze locatie in Leeuwarden. Zo werken we samen met een grote supermarktketen die vanuit hun meerdere vestigingen werknemers laten testen in Sneek en Leeuwarden om zo de continuïteit van de personeelsbezetting te borgen.

De voordelen op een rijtje

  • na 10 minuten testuitslag
  • meerdere werknemers per dag
  • snelle inplanning
  • in Sneek en Leeuwarden
  • testplan op maat

U kunt een aanvraag voor een sneltest doen via: 0515-558888 of algemeen@newhealthcentre.com.
Dan gaan we samen met u kijken hoe de sneltest het beste toegepast kan worden binnen uw bedrijf.

Disclaimer

Op dit moment kan nog niet worden vastgesteld hoe lang de antistoffen blijven bestaan. Maar zolang er antistoffen zijn, bent u beter beschermd tegen het virus en kunt u, daar waar het kan, sneller terug keren naar de werkvloer. Een testuitslag is, net als bij de GGD, een momentopname en biedt geen garantie.