Yin in de sport
Yin als mooie aanvulling op je actieve/sportieve bestaan.
 
Ik ben blij als topsporter de yin te hebben ontdekt. Ik zou willen dat dit nog eerder op mijn pad was gekomen! Niet alleen de ruimte in mijn heupen, rug, en bijvoorbeeld enkels kwam goed van pas, ook de mentale rust die het me bracht was heel erg welkom.
 
Stress, of het nou fysiek of emotioneel is, het slaat zich op in je weefsels. Je bindweefsel. Dit verbindende weefsel heeft een steunende, verzorgende en vooral communicatieve functie in ons lichaam en maakt onderdeel uit van al onze organen, spieren (30%), botten, kraakbeen, pezen, kapsels en nog andere structuren van het lichaam. Dit weefsel, een soort spinnenweb, bestaat bijna geheel uit water. Het zorgt voor de beweeglijkheid en souplesse die we ervaren.
 
Stress kan ervoor zorgen dat dat water zich als ijs❄️ gedraagt! Vast, stijf en breekbaar. IJs wil je op de ijsbaan en niet in je lichaam 😉 Al dat water in je lichaam wil je namelijk het liefst in vloeibare vorm. De langdurige rek die je opzoekt in de Yin houdingen zorgt ervoor dat het kan stromen, de informatie kan overbrengen, om zelf te kunnen herstellen van dat wat nodig is.

Wil je deze, samen met de andere voordelen van yin, eens komen beleven? Kom dan naar de mooie Yin zolder. Vanaf woensdag 1 juli geef ik les in het yogacentrum van het New Health Centrum aan het Kleinzand 151. Je bent van harte welkom!

Mijn lestijden:
  • Dinsdag 19.15-20.30u
  • Woensdag 16.45-18.00U
  • Vrijdagochtend zal ik er ook zo nu en dan zijn: 9.30-10.45u
Hartelijke groet,
Yvonne Nauta