BIVAG – Natuurgeneeskunde & Yin

Yin yoga is een prachtige yogavorm om aan te kunnen bieden in je yogastudio. Daarnaast is het ook erg geschikt als tool om in te zetten door zorgverleners, coaches, therapeuten die door middel van lichaamswerk, het fysieke en emotioneel bewustzijn willen vergroten bij hun cliënten. 

Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga waarbij je 3 tot 9 minuten in een houding blijft. Iedere houding is gekoppeld aan meridianen, organen en emoties. Tijdens een houding, kun je discomfort ervaren. De kunst is dan om met je adem en aandacht te voelen wat dat met je doet. Want daar ontstaat ruimte en groei. Als je prestatiegericht bent, ben je wellicht gauw geneigd om te diep en te lang in een houding te zitten, waardoor je geen discomfort maar pijn ervaart. Of een bepaalde houding kan onmacht, verdriet of boosheid naar voren brengen. Patronen of overtuigingen, ontstaan uit het verleden, worden aangeraakt.

Ieder mens, lijf, ziel is anders. Wat voor de één een makkelijke houding is, kan voor de ander lastig zijn. Ook per dag kan het verschillen hoe een yinhouding aanvoelt. Essentieel hierbij is om zelf op onderzoek te gaan. Ontdek je eigen emoties, fysieke grenzen, mogelijkheden. Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter jij jouw cursist of cliënt kunt ondersteunen. 

De sleutel van het concept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *