Sneller herstel door innovatieve techniek

[gdlr_row]
[gdlr_column size=”2/3″]
Emrik Suichies, fysiotherapeut en eigenaar van Fysio4U in Sneek, werkt nu een aantal jaren met de NES miHealth en de resultaten zijn geweldig. “Het aantal behandelingen om van klachten af te komen is meestal 10 of 11. Met dit apparaat zijn het er nog maar 6.” Goed voor de patiënt dus, maar ook voor de arts en therapeut, vindt Suichies. “Hierdoor is er meer aandacht en tijd om via preventie en bewustwording te zorgen dat mensen gezond blijven. Vroeger werd een arts beloond op basis van het aantal gezonde mensen in zijn omgeving. Nu krijgen we betaald op basis van het aantal patiënten dat we behandelen. De omgekeerde wereld dus.”

De NES miHealth is in 2012 verkozen tot het meest innovatieve CAM (Complementaire Alternatieve Medicine) device van Engeland. Het apparaat heeft zijn waarde al bewezen in de topsport. Heerenveen en Hamburg SV maken er gebruik van, maar ook wielerploegen, topschaatsers en zelfs de Hongaarse Olympische ploeg. Suichies: “De NES miHealth bevordert het snellere herstel na een forse inspanning. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt aangesproken waardoor blessures sneller genezen en het geeft ontspanning tijdens het leveren van een topprestatie.”

Hoewel we dat niet dagelijks voelen, bestaat ons lichaam uit energie- en informatievelden. Die velden zenden allemaal op een eigen frequentie trillingen uit. De maag heeft een andere frequentie dan bijvoorbeeld de dijbeenspier. “Zolang die energievelden goed functioneren zijn we gezond. Wordt het ritme verstoort, dan ontstaan er klachten”, vertelt Suichies.

De NES miHealth is een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van energetische geneeskunde ofwel de wetenschappelijke benadering van geneeskunde die op de energie- en informatievelden van het lichaam werkt. Suichies: “Het is een apparaat ter grootte van een smartphone. Je stelt het in op een bepaalde frequentie en dan maakt het gebruik van elektromagnetische velden en bio-elektrosimulatie om het lichaam van informatie te voorzien die nodig is voor het herstel.”

Ook voor het bedrijfsleven en de fitheid van werknemers is dit een belangrijke ontwikkeling. Wat Suichies betreft hangt er straks in ieder bedrijf naast de defibrillator ook een NES miHealth. “Wij verzorgen een dag scholing met de NES miHealth en iedereen in het bedrijf kan gebruik maken van deze nieuwe, innovatieve techniek in de ‘new healthcare’ van de toekomst.

Balansverstoringen

Het lichaam heeft volgens hem een eigen natuurlijk vermogen om die balansverstoring op te heffen en zichzelf te genezen. “Het punt is dat ons lijf in onze moderne , drukke tijd is ‘vergeten’ hoe het een appél kan doen op dat zelfherstellende vermogen. Dankzij innovatieve software en een eeuwenoude wetenschap krijgen we ondersteuning bij het activeren van dat vermogen.”
[/gdlr_column]

[gdlr_column size=”1/3″]
[gdlr_styled_box background_color=”#f3f3f3″]

Emrik Suichies
Eigenaar Fysio4U en BAG Sneek
Geboortedatum
14 september 1963 te Leeuwarden
Burgerlijke staat
Gehuwd, 6 kinderen
Loopbaan
Na zijn studie fysiotherapie, manuele therapie en functionele osteopathie heeft hij 7 jaar gewerkt in het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Daarna is hij zijn eigen praktijk Fysio4U gestart, die is uitgegroeid tot een behandelcentrum met 30 professionals in de zorg in verschillende disciplines zoals geneeskunde, fysiotherapie, manuele therapie, cesartherapie, voedingskunde, alle soorten massages, yoga, mindfullness en haptotherapie. Momenteel verzorgt hij lezingen en geeft hij gastlessen op het gebied van biofysische geneeskunde over de hele wereld.
Hobby’s
Saxofoon spelen en meditatie door middel van Yin Yoga.

[/gdlr_styled_box]
[/gdlr_column]
[/gdlr_row]

* Dit artikel is geplaatst in Ondernemend Sudwest-Fryslân | editie 1 | april 2013