Medische Thermografische als preventief onderzoek naar borstgezondheid

 

Binnen het New Health Center is de mogelijkheid om op 8 april een thermografisch onderzoek te laten doen naar borstgezondheid. Medische Thermografie is buitengewoon geschikt om de vorming van nieuwe bloedvaten in de borst op te sporen. Het ontstaan van nieuwe bloedvaten kán wijzen op tumorvorming. Tumorvorming in zo’n vroeg stadium kan niet met een mammogram of echo aan het licht worden gebracht.

Voor wie?

Het thermografisch borstonderzoek is er voor vrouwen (en mannen) van alle leeftijden. Het is geschikt voor vrouwen bij wie een mammografie niet mogelijk is, zoals vrouwen met grote borsten, veel klierweefsel, borstimplantaten of zeer kleine borsten. Een thermogram biedt een betrouwbaar en niet-ingrijpend aanvullende onderzoeksmethode.

(Ex-)borstkankerpatiënten kunnen een thermogram gebruiken om hun borstgezondheid op een pijnloze, laagdrempelige manier te monitoren. Ook kunnen zij zo zien of hun therapie aanslaat.

Veilig

Het onderzoek is volkomen stralingsvrij en daarom onschadelijk voor uw gezondheid.

Vrouwvriendelijk

U wordt tijdens het onderzoek niet aangeraakt. Ook worden de borsten tijdens het onderzoek niet samengedrukt. Het onderzoek is dan ook volkomen pijnloos en vrouwvriendelijk.

Geen verwijsbrief

Wanneer u een Medisch Thermogram wilt laten maken, heeft u geen verwijsbrief nodig van uw huisarts of specialist. De resultaten van het Thermogram kunt u uiteraard wel met uw huisarts of specialist bespreken.

Kosten

Het onderzoek kost € 135,-. Het wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Datum en tijd

8 april tussen 8:30 en 16:00 uur. Tijdsduur van het onderzoek is een half uur.

Afspraak maken

Meditherm
Telnr.: +31 (0) 10 84 63 382
Mobnr.: +31 (0) 6 47 15 77 99
www.meditherm.nl

 

Informatie Thermografie

Het warmtepatroon van het gezonde menselijk lichaam is stabiel en symmetrisch. En behalve dat is het ook per mens uniek! Geen twee mensen hebben hetzelfde patroon, net zoals bij een vingerafdruk. Je kunt dat warmtepatroon heel nauwkeurig in beeld brengen en analyseren door middel van digitale infraroodthermografie. Een temperatuurfoto als het ware. Deze techniek werd ooit ontwikkeld voor militaire toepassingen en bestaat al vele jaren. In de laatste dertig jaar zijn veel onderzoeken gedaan en technische verbeteringen doorgevoerd, onder andere op het gebied van de richtlijnen en interpretatie. De huidige stand van de techniek maakt een hoge reproduceerbaarheid en een nauwkeurige analyse van een warmtepatroon mogelijk. En daarmee het opsporen van veranderende en asymmetrische patronen. In 1982 is deze techniek al goedgekeurd als medische onderzoeksmethode. En door alle verbeteringen zijn de toepassingen ook enorm gegroeid! Van gebrek aan doorbloeding bij bijvoorbeeld diabetes tot onverklaarbare pijnen en ‘onzichtbare’ fracturen. In 70% van de gevallen kan een thermogram signalen oppikken van een vroeger stadium van borstkanker dan een mammogram. Een nog niet voelbare tumor kun je wel al opsporen met een thermogram.