Fysioflow

Fysioflow is een rustige vorm van bewegen, ontwikkelt voor diverse klachten aan het bewegingsapparaat. Variërend van hernia, lage rugklachten, reuma, hartfalen, artrose, fibromyalgie, tot knieklachten. Fysioflow is niet alleen geschikt voor fysieke klachten, maar ook mentale klachten: hoge stressbeleving, hypertensiteit, burnout/overwerkt, vertrouwen krijgen in je lichaam na kanker/hartfalen, enzovoorts.

Fysioflow-houdingen worden op een passieve, licht intensieve manier beoefend, en voor een bepaalde tijd aangehouden (tussen 2 en 5 minuten). Hierbij blijven de spieren ontspannen en wordt er rek en lichte druk uitgeoefend op gewrichten en bindweefsel. Het is een heel mooie manier om zowel de fysieke als geestelijke grenzen te verkennen. Na afloop voel je de energie (chi) weer stromen.

Het doel van Fysioflow is om lichamelijk en/of geestelijk in balans te komen. Als u fysieke klachten heeft, leert u wat uw lichaam wel of niet aankan. Als u zich mentaal wat minder sterk voelt, leert u bij Fysioflow uw grenzen eerder te herkennen, maar ook wat u energie geeft, zodat u hier thuis of op de werkvloer van profiteert.

De houdingen zullen voor iedereen verschillend aanvoelen. Geen lichaam is hetzelfde. Fysioflow is absoluut niet prestatie-gericht, er is geen goede of slechte uitvoering. We hoeven slechts op te merken wat zich voordoet aan fysieke sensaties en wat onze reacties, gedachten en gevoelens daarbij zijn, zonder oordeel. Het gaat om het gevoel te ervaren van de houding die op dat ogenblik bij een ieder individueel past.

Door de rustige manier van bewegen, binnen de eigen grenzen van kunnen, voorkomt u overbelasting. Deze oefentherapeutische vorm binnen de fysiotherapie spreekt het bindweefsel aan en zorgt voor souplesse, ontspanning. Er ontstaat ruimte in uw lijf, waardoor bewegen makkelijker gaat en het welbevinden vergroot wordt. U wordt zich bewust van uw eigen mogelijkheden, zowel fysiek als mentaal.