Acupunctuur

Met acupunctuur (acus = naald, pungere = steken) breng je door middel van naaldjes te zetten op punten van de meridianen energie in beweging.

Acupunctuur vindt zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde en is al duizenden jaren in ontwikkeling Met Acupunctuur beïnvloeden we de energie ( Qi) die door de meridianen stroomt. Qi is een begrip dat hier in het Westen meestal omschreven wordt als vitale energie, die ervoor zorgt dat wij ons goed voelen. Voorwaarde is dat de Qi onbelemmerd en gelijkmatig via meridianen door de organen, spieren, botten, huid en weefsels van het lichaam kan stromen.

Dit doen we door naaldjes te prikken in diverse punten op die meridianen. Deze naaldjes zijn erg klein en soms maar 0.16 mm dik. Organen, weefsels, endocriene klieren en zintuigen worden door Acupunctuur beïnvloed, omdat deze verbonden zijn met diverse meridianen. Meridianen zijn energiebanen die door het bindweefsel lopen.

Volgens World Health Organisation kunnen onder andere de volgende klachten goed behandeld worden met Acupunctuur: hooikoorts, frozen sholder, depressie, diaree, acute en chronische darmproblemen, aangezichtspijn, kniepijn, rugpijn, nekpijn, tennis elleboog, pijn bij reuma en allergische reactie bij chemo- en radio therapie. 

In de periode van 2003 tot 2005 heb ik de opleiding tot shiatsu therapeut gevolgd aan het Instituut voor shiatsu Massage Therapie te Amersfoort. Tijdens deze 3-jarige opleiding heb ik mij toegelegd op de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG). Door me verder te verdiepen in de technieken van Traditionele Chinese Geneeskunst heb ik in 2009 mijn diploma acupunctuur behaald.

Tijdens mijn stage bij Qingdao Traditional Medicine Hospital in Qingdao (China) heb ik o.a. een specifieke techniek van kinder-tuina ( kinder massage ) geleerd.

Naast mijn diploma shiatsu en acupunctuur heb ik het diploma Westerse Medische Basiskennis op HBO-niveau (2006) gehaald. Ook heb ik de opleiding cranio-sacraal relaxatie Therapeut gevolgd. Deze opleiding heb ik 2007 afgesloten. Ik ben me nu verder aan het specialiseren in de Japanse stijl van acupunctuur .

Al deze technieken hebben hetzelfde doel: energie in beweging brengen en het helende vermogen van het lichaam te activeren.

Het is voor mij belangrijk om mij te blijven bekwamen in mijn vak. Ik ben daarom aangesloten bij de vereniging van Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong en volg jaarlijks diverse opleidingen en cursussen.

Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u terecht via  T: 0612 514 207
info@eelcogriep.nl, of www.eelcogriep.nl